2011. szeptember 25., vasárnap

Lilahagymás pogácsa

Végre sikerül feltöltenem ezt a receptet is! A baj az volt, hogy a telefonommal tudtam csak lefotózni, viszont minden egyes létező módszer meghibásodott amivel a képeket fel tudtam volna tenni a gépre...Kép nélkül meg nem lett volna szívem felrakni:) De íme most itt van, a hírhedt és csudafinom lilahagymás pogácsa!

Hozzávalók:
  • 1/2 kg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1/2 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 220 g tejföl
  • 1ek só
  • 5 dkg margarin
  • 2 lilahagyma
 A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a felfuttatott élesztőt, tejfölt, tojást, sót is hozzáadjuk. Addig dagasztjuk míg sima tésztát nem kapunk. 2 órán át pihentetjük a hűtőben. (Igen, a hűtőben, nem elírás. :) )
Míg az "alap" pihen, a margarinon megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, majd hagyjuk kihűlni.
A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és rákanalazzuk a pirított hagymát. Három részbe hajtjuk, majd ismét pihentetjük egy órát. 
Ha letelt ez a hosszú óra is, kinyújtjuk a finom, hagymás tésztánkat és tetszőleges nagyságú korongokat szaggatunk belőle (kb. 1,5 centis vastagságúakat). Tepsibe tesszük a kis pogácsákat és még fél órát pihentetjük, aztán 200°-os sütőben aranybarnára sütjük.
Tudom, nagyon sok idő ez így összeadva, de megéri rá várni... :)
Aki szeretné bekenheti tojással és megszórhatja sajttal, ahogy én is tettem. Szerintem így finomabb :)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése