Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 20 dkg sütőtök
- 1 tojás
- 8 dkg méz
- 1 mk fahéj
- 1 mk gyömbér
- 1 mk szegfűszeg
- 1 cs étcsokis puding
- tej
- cukor
- olvasztott csoki
- színes cukormáz
- csokichip
Meggyúrjuk a tésztát és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ha letelt a pihenőidő kinyújtjuk, kibéleljük vele a formákat (én a muffintepsiben készítettem az enyéimet) és 10 perc alatt 170°-on elősütjük a kosárkákat. 10 perc után a kosárkák felét megtöltjük a sütőtökös krémmel, a másik felét pedig üresen készre sütjük.
Miközben sülnek a tökös piték, a csokisakhoz is elkészítjük a tölteléket. A pudingot a leírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk.
Ha megsültek a kosárkák, kivesszük őket a sütőből és az üresekbe beletöltjük a csokis krémet.
Ha kihűltek a pitécskék, kidekoráljuk őket. Nekem az inspirációt ez a két kép adta most, remélem tetszenek majd. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése