És ha már így alakult, és eprem is maradt még az előző napról -valami csoda folytán-, úgy döntöttem, hogy összedobom ezt a szépséges kis réteges, epres pohárkrémet. :)
Hozzávalók:
- 250 g túró
- 250 g eper
- fél doboz tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- néhány ek kristálycukor (ez el is hagyható, ha az eper édesebb)
- tejszínhab a díszítéshez
A túrót a tejföllel és a (vaníliás) cukorral simára keverjük, majd elfelezzük. Az egyik fele sima vaníliás-túrós marad, a másik feléhez pedig hozzákeverjük az előzőleg pürésített epret.
Fontos, hogy két szem epret haggyunk meg a díszítéshez, ezeket ne pürésítsük a többivel, hanem vágjuk fel egyformán vékony szeletekre.
A pohárkrém összeállítsához elsőként az eperszeletekkel körberakjuk a pohár oldalát, aztán jöhet a túrókrém.
A túrókrém tetejére kerül az epres-túrós réteg, majd a tejszínhab, végül a maradék eperszeletkék.
Ugye milyen helyes lett? :) És alig pár kalória... ;)
Szöszi! :)
VálaszTörlésVan ilyen gyűjtemény, amibe be lehet küldeni blogokat :)
http://www.osszesrecept.hu/legjobb-receptes-blogok