A piskótához:
- 5 db tojás
- 120 g liszt
- 30 g étkezési keményítő
- 150 g kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
- 4 db tojás
- 4 cs vaníliás cukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 500 g mascarpone
- 1 dl tejszín
- 3 g zselatin
A közepére:
- 15 db babapiskóta
- 2 dl erős feketekávé
- 2 evőkanál kristálycukor
Dekoráláshoz:
- 40 db babapiskóta
- 3 evőkanál holland kakaópor
Huh..ezt leírni se volt egyszerű. Na szóóóval.
Kezdjük a piskótával. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztet és a keményítőt apránként, folyamatosan elegyítve a tojássárgás keverékhez adjuk, majd a legvégén óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert habot. 180 fokon 15 percig sütjük, kihűtjük majd kettévágjuk.
A krémhez ugyanúgy dolgozunk a tojásokkal mint az előbb. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig felverjük. A tojássárgás krémhez adjuk a mascarponét, a kemény habbá vert tejszínt, hozzáadjuk a felolvasztott zselatint és végül a tojáshabot.
Az alsó piskótalapra halmozzuk a keverék harmadát, aztán jöhetnek a kávéba mártott babapiskóták. Szépen elrendezzük őket a krémen, majd rákanalazzuk a krém második harmadát.
Befedjük a piskótalap tetejével, és erre kerül a krém utolsó harmada. Szépen elsimítjuk rajta és a tortaformát ráhúzva a hűtóbe tesszük dermedni. Pár óra múlva már némiképp megszilárdult, lehúzhatjuk róla a formát és jöhet a dekorálás.
Körberakjuk a piskótanyelvekkel a tortát, a tetejét pedig megszórjuk kakaóporral. Én kivágtam és ráhelyeztem egy szivecske formát, majd szórás után lehúztam, így maradt rajta ez a szép kis minta.
A tortára persze masni is került, mert sose bírok a túlzott lányságommal. :D (...Meg...legalább van mi összetartsa a tortát.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése