Pocsék idő, még pocsékabb kedv, és alapjáraton általános melankólia.
Még annyira se volt kedvem kikelni az ágyból, hogy leüljek a gép elé, úgyhogy a hasamon pihenő laptopon pötyögtem.
Így találtam erre a fotóra.
(A csokoládé nem tesz fel buta kérdéseket. A csokoládé megért.)
És tényleg így van. És mivel egy fél zacskó habcukor ezer éve aszalódott a szekrényben, így elhatároztam, hogy nem csak a hangulatomat dobom fel, hanem szegény haldokló habpuffancsokat is megvédem a szemétbe kerüléstől.
Recept:
- 100 g étcsokoládé (jó minőségű, 70% körüli)
- 2 tojás
- 1/2 zacskó habcukor
- 3 dl tej
Elsőként a tejet feltesszük főni és beledobjuk a habcukrokat. Nagyon vicces látványt nyújtanak majd, felfújódnak és megpuhulnak, majd elolvadnak.
Ha már régi a habcukor és kezd kissé aszott látványt nyújtani, akkor az olvadásra rásegíthetünk egy botmixerrel.
Ha felolvadt, akkor jöhet a kockákra tört étcsokoládé, amit folyamatosan kell keverni, különben leég. Sűrű, pudingos állagot kell kapnunk. Ha kész, félretesszük és hagyjuk hűlni egy keveset.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét pici sóval felverjük, a sárgákat pedig a csokis krémhez keverjük. Szintén nagyon gyorsnak kell lennünk, nehogy rántotta legyen belőle.
Ezután nagyon óvatos mozdulatokkal belekeverjük a keményre vert fehérjehabot, és a hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órán át.
Ne aggódjunk, elég édes lesz, hiszen a habcukor éppen elég cukrot tartalmaz.
És íme a végeredmény. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése