2012. október 10., szerda

Csokimousse

Na már most. A dolog úgy kezdődött, ahogy általában.
Pocsék idő, még pocsékabb kedv, és alapjáraton általános melankólia.
Még annyira se volt kedvem kikelni az ágyból, hogy leüljek a gép elé, úgyhogy a hasamon pihenő laptopon pötyögtem.
Így találtam erre a fotóra.


(A csokoládé nem tesz fel buta kérdéseket. A csokoládé megért.)

És tényleg így van. És mivel egy fél zacskó habcukor ezer éve aszalódott a szekrényben, így elhatároztam, hogy nem csak a hangulatomat dobom fel, hanem szegény haldokló habpuffancsokat is megvédem a szemétbe kerüléstől.

Recept:

  •  100 g étcsokoládé (jó minőségű, 70% körüli)
  •  2 tojás
  •  1/2 zacskó habcukor
  •  3 dl tej

Elsőként a tejet feltesszük főni és beledobjuk a habcukrokat. Nagyon vicces látványt nyújtanak majd, felfújódnak és megpuhulnak, majd elolvadnak.
Ha már régi a habcukor és kezd kissé aszott látványt nyújtani, akkor az olvadásra rásegíthetünk egy botmixerrel.

Ha felolvadt, akkor jöhet a kockákra tört étcsokoládé, amit folyamatosan kell keverni, különben leég. Sűrű, pudingos állagot kell kapnunk. Ha kész, félretesszük és hagyjuk hűlni egy keveset.

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét pici sóval felverjük, a sárgákat pedig a csokis krémhez keverjük. Szintén nagyon gyorsnak kell lennünk, nehogy rántotta legyen belőle.

Ezután nagyon óvatos mozdulatokkal belekeverjük a keményre vert fehérjehabot, és a hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órán át.
 
Ne aggódjunk, elég édes lesz, hiszen a habcukor éppen elég cukrot tartalmaz.

És íme a végeredmény. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése