2012. október 24., szerda

Mini málnás pavlova torta

Apu irgalmatlan mennyiségű fánkot sütött pár napja, amikhez ugye csak a tojások sárgája kell, így aztán a nyakunkon maradt egy csomó fehérje.
Fenn állt a kérdés, hogy mi legyen belőle. És hát persze hogy habcsók.
És akkor már gondoltam, kipróbálom a pavlova mini verzióját is.

A habcsókhoz:
  • tojásfehérje
  • fehérjénként 7 dkg cukor
  • fehérjénként 3-4 csepp ecet

Egy lábosban vizet forralunk, fölé helyezünk egy FÉM (irtó fontos, hogy fém legyen!) tálat. A tálba öntjük a tojásfehérjéket és a cukrot. Elkezdjük felverni habverővel. (Persze, hogy géppel, a kis kézi habverővel leszakadna a karotok, mire végeznétek:D) Mikor már szép fehér és fényes, hozzácsepegtetjük az ecetet és addig verjük míg a habverőről lelógó kis habcsúcsok szilárdak és stabilak nem maradnak. Ezután nyomózsákba töltjük és sütőpapírra köröket nyomunk. Ezután 80 fokos sütőben kb. egy órát szárítjuk.

A krémhez:
  • főzés nélkül elkészíthető vaníliás pudingpor
  • tej
  • cukor
A csomagoláson leírtak szerint elkészítjük a vaníliás krémet. Nem nagy dolog, igazán.

Tetejére:
  • Tetszőleges gyümölcs (ha barackot, ananászt, vagy nagyobb gyümölcsöt választunk, akkor szeleteljük apró kockákra. Fontos, hogy a gyümölcs lédús legyen, szóval almával mondjuk ne nagyon próbálkozzunk. Persze, ki tudja.)
  • 1 pici habcsók a díszítéshez

És már csak össze kell állítanunk. A habcsókkorongra kenjük a vaníliás krémet, és ráhalmozzuk a gyümölcsöket.
Mivel nekünk most csak fagyasztott verzióban álltak a rendelkezésünkre, ezért én mélyhűtött málnát használtam hozzá.

Remélem tetszik. :)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése