Fenn állt a kérdés, hogy mi legyen belőle. És hát persze hogy habcsók.
És akkor már gondoltam, kipróbálom a pavlova mini verzióját is.
A habcsókhoz:
- tojásfehérje
- fehérjénként 7 dkg cukor
- fehérjénként 3-4 csepp ecet
Egy lábosban vizet forralunk, fölé helyezünk egy FÉM (irtó fontos, hogy fém legyen!) tálat. A tálba öntjük a tojásfehérjéket és a cukrot. Elkezdjük felverni habverővel. (Persze, hogy géppel, a kis kézi habverővel leszakadna a karotok, mire végeznétek:D) Mikor már szép fehér és fényes, hozzácsepegtetjük az ecetet és addig verjük míg a habverőről lelógó kis habcsúcsok szilárdak és stabilak nem maradnak. Ezután nyomózsákba töltjük és sütőpapírra köröket nyomunk. Ezután 80 fokos sütőben kb. egy órát szárítjuk.
A krémhez:
- főzés nélkül elkészíthető vaníliás pudingpor
- tej
- cukor
Tetejére:
- Tetszőleges gyümölcs (ha barackot, ananászt, vagy nagyobb gyümölcsöt választunk, akkor szeleteljük apró kockákra. Fontos, hogy a gyümölcs lédús legyen, szóval almával mondjuk ne nagyon próbálkozzunk. Persze, ki tudja.)
- 1 pici habcsók a díszítéshez
És már csak össze kell állítanunk. A habcsókkorongra kenjük a vaníliás krémet, és ráhalmozzuk a gyümölcsöket.
Mivel nekünk most csak fagyasztott verzióban álltak a rendelkezésünkre, ezért én mélyhűtött málnát használtam hozzá.
Remélem tetszik. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése