2012. október 23., kedd

Fahéjas mandula

Ismét olyanra vágyom, amit nem kaphatok meg. Úgy fest, mi nők már csak ilyenek vagyunk.
Németországban szoktam enni karácsony táján ilyen édességet. Hihetetlen, de a pláza közepén sütögeti és karamellizálja egy bácsika a finom, forró, fahéjas mandulaszemeket (És nem mellesleg nyársra húzott, csokiba mártott eperszemeket is készít.....BIZONY. Hatalmas, csokis, EPERszemeket).
És mivel nagyikának megint volt maradék sütibevalója számomra -ezúttal konkrétan a mandula-, "kénytelen voltam" készíteni belőle valami finomat. :)

A dolgunk roppant egyszerű. Már majdnem nevetségesen az.

Hozzávalók:
  • 1/4 pohár víz
  • 1 pohár cukor
  • 3 pohár mandula
  • 1 tk fahéj

Konkrétan ezt a hatalmas mennyiségű hozzávalót beleöntjük egy serpenyőbe és addig kevergetjük, míg az enyhén karamellizálódó cukor rá nem olvad a mandulaszemekre.

Ekkor lehúzzuk a tűzről, és sütőpapírra öntjük. Megvárjuk míg kihűlik, és széttördeljük az összeállt darabokat, hogy külön szem mandulákat kapjunk. Lehet ennél egyszerűbb?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése