Németországban szoktam enni karácsony táján ilyen édességet. Hihetetlen, de a pláza közepén sütögeti és karamellizálja egy bácsika a finom, forró, fahéjas mandulaszemeket (És nem mellesleg nyársra húzott, csokiba mártott eperszemeket is készít.....BIZONY. Hatalmas, csokis, EPERszemeket).
És mivel nagyikának megint volt maradék sütibevalója számomra -ezúttal konkrétan a mandula-, "kénytelen voltam" készíteni belőle valami finomat. :)
A dolgunk roppant egyszerű. Már majdnem nevetségesen az.
Hozzávalók:
- 1/4 pohár víz
- 1 pohár cukor
- 3 pohár mandula
- 1 tk fahéj
Konkrétan ezt a hatalmas mennyiségű hozzávalót beleöntjük egy serpenyőbe és addig kevergetjük, míg az enyhén karamellizálódó cukor rá nem olvad a mandulaszemekre.
Ekkor lehúzzuk a tűzről, és sütőpapírra öntjük. Megvárjuk míg kihűlik, és széttördeljük az összeállt darabokat, hogy külön szem mandulákat kapjunk. Lehet ennél egyszerűbb?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése