Egyrészt mert baromi drága, és ha nagyobb adagot csinálunk, akkor kész anyagi csőd. Másrészt meg mert hideg van, és nem lett volna kedvem elslattyogni a boltba. Harmadrészt pedig kaptam egy csomag tejszínízű pudingport a kedvenc gasztromagazinomhoz és ki akartam próbálni. És persze a szokásos maradékfelhasználósdi is segített a receptválasztásban, ugyanis most egy csomag babapiskótát kellett záros határidőn belül felhasználni.
Hozzávalók:
- 1 csomag tejszínű pudingpor
- 1/2 liter tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek kristálycukor
- 250 ml tejszín
- 1 ek kakaópor
- 1 tasak instant kávépor
- 1 csomag babapiskóta
Elsőként a pudingot elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint. A felmelegített tejbe öntjük a vaníliás- és kristálycukorral és egy kis tejjel kikevert pudingport, és sűrűre főzzük. Ha kész, kevergeteve hűlni hagyjuk. Amíg hűl, a tejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük a pudinggal.
A kávéport feloldjuk forró vízben, és belemártogatjuk a babapiskótákat. És elkezdjük a rétegezést.
Egy réteg kávés piskóta, egy réteg krém, egy réteg piskóta, egy réteg krém, amíg el nem fogy. A tetejére mindenképpen krém kerüljün, arra pedig rászórjuk a kakaóport.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése