2012. november 23., péntek

Hamis tiramisu

Hogy miért hamis a tiramisu? Azért, mert a tiramisu alapját képező mascarponét most kihagytam.
Egyrészt mert baromi drága, és ha nagyobb adagot csinálunk, akkor kész anyagi csőd. Másrészt meg mert hideg van, és nem lett volna kedvem elslattyogni a boltba. Harmadrészt pedig kaptam egy csomag tejszínízű pudingport a kedvenc gasztromagazinomhoz és ki akartam próbálni. És persze a szokásos maradékfelhasználósdi is segített a receptválasztásban, ugyanis most egy csomag babapiskótát kellett záros határidőn belül felhasználni.


Hozzávalók:
  • 1 csomag tejszínű pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek kristálycukor
  • 250 ml tejszín
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tasak instant kávépor
  • 1 csomag babapiskóta

Elsőként a pudingot elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint. A felmelegített tejbe öntjük a vaníliás- és kristálycukorral és egy kis tejjel kikevert pudingport, és sűrűre főzzük. Ha kész, kevergeteve hűlni hagyjuk. Amíg hűl, a tejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük a pudinggal.
A kávéport feloldjuk forró vízben, és belemártogatjuk a babapiskótákat. És elkezdjük a rétegezést.

Egy réteg kávés piskóta, egy réteg krém, egy réteg piskóta, egy réteg krém, amíg el nem fogy. A tetejére mindenképpen krém kerüljün, arra pedig rászórjuk a kakaóport.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése