2012. november 11., vasárnap

Mogyorós csokitorta

A hatalmas mennyiségű Nutella elpusztítása érdekében kénytelen voltam feláldozni magam és megsütni ezt a kényeztető tortát.
Azért is érdekes, mert mindig szerettem volna egy kisebb fajta tortát sütni, de nem volt formám, és mama rávilágított pár hete, hogy miért nem próbálom ki egy lábosban? Szóval ma ezt láthatjátok. :)

Két recept kombinálásából készült, az egyik a tiramisutortám piskótája némi kakaóval megspékelve, a másik pedig egy nutellás puding receptje, amit szerintem párszor még használni fogok. :)


A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 120 g liszt
  • 30 g étkezési keményítő
  • 150 g kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 2,5 ek keményítő
  • 4 ek Nutella
A díszítéshez:
  • Apróra vágott mogyoró


Kezdjük a piskótával. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztet, a keményítőt és a kakaót apránként, folyamatosan elegyítve a tojássárgás keverékhez adjuk, majd a legvégén óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert habot. Sütőpapírral kibélelt lábosba kanalazzuk, és 180 fokon 20 percig sütjük, kihűtjük majd kettévágjuk.

A tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a keményítőt és csomómentesre keverjük. Amikor szép pudingos állagot vesz fel, akkor lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a Nutellát.

A krémet elfelezzük. Egyik felét rákenjük az egyik tortalapra, majd rátesszük a másik lapot. A másik felével pedig befedjük a tortát. Díszítésként megszórjuk mogyoróval.

Sajnos a kép nem lett valami frenetikus, mivel ilyen korán sötétedik, borzasztó a fény. :\ Azért remélem így is tetszik :) 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése