Így hát maradt a házi módszer, és jelentem, bevált. :)
Hozzávalók:
- 110 g narancshéj (előkészített, a fehér részétől megszabadított)
- 250 g cukor
- 0,5 l víz
- étcsokoládé
A narancsot alaposan megmossuk, megpucoljuk, majd éles késsel eltávolítjuk a fehér részt. Elég macerás munka, de így lesz finom. Ebből az előkészített héjból kell 110 grammnyi, hogy ez mennyi narancsot takar, azt nem tudom, nagyságfüggő.
Vágjuk fel a vékony héjakat apró háromszögekre, majd áztassuk vízbe egy napra.
Ha letelt az egy nap, szűrjük le a héjakat, öntsük őket egy lábosba, és öntsünk rájuk a fél liter vizet, és adjuk hozzá a cukrot. Addig kell főzni a cukorszirupban, amíg üvegesre nem párolódik. Ha kell, töltsünk még hozzá vizet. Ezután szedjuk ki őket a szirupból, és egy tálcára téve hagyjuk őket megszáradni.
Olvasszuk meg a csokit a mikróban, és a háromszögek talpait mártsuk bele.
Hagyjuk megkötni a csokoládét, és kínálhatjuk is, vagy ajándékba adhatjuk, kis csomagocskákban. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése