A tésztája finom, puha és napokkal a sütés után is az marad.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 25 dkg túró
- 4 kk só
- 1 tojás
- egész fekete bors
Kivesszük, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk (1,5-2 cm), és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki a tésztából. A körök tetejéből kimetszünk egy pici V-alakot, és felretesszük az orrhoz. A két fülecskét lehajtjuk, a kis háromszög tésztamaradékból pedig megformázzuk az orrokat. A nózik közepét fogpiszkálóval benyomhatjuk, vagy belenyomhatunk két kisebb szem borsot.
Sajnos annyi eszem nem volt, hogy a folyamatokat is fotózzam, de paintben csináltam egy rajzot, hátha segíti a szemléltetést...:D
Tepsire helyezzük az alakuló malackákat, lekenjük őket felvert tojással, majd a szemeknek szánt borsot is a helyükre illesztjük.
Előmelegített sütőben 220 fokon, nagyjából 15 perc alatt aranybarnára napoztatjuk a malackákat.
És...íme a végeredmény ;)
Bocsi a fotóért, lámpafény, este, mobillal :\)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése