2012. december 31., hétfő

Szilveszteri malackák

Az idei szilveszteri projecthez apu találta a receptet, ezeket az imádnivaló malackákat. :)
A tésztája finom, puha és napokkal a sütés után is az marad.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg túró 
  • 4 kk só
  • 1 tojás
  • egész fekete bors 
A tojás és a bors kivételével a hozzávalókból könnyed tésztát gyúrunk, majd a hűtőben pihentetjük egy órán át.
Kivesszük, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk (1,5-2 cm), és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki a tésztából. A körök tetejéből kimetszünk egy pici V-alakot, és felretesszük az orrhoz. A két fülecskét lehajtjuk, a kis háromszög tésztamaradékból pedig megformázzuk az orrokat. A nózik közepét fogpiszkálóval benyomhatjuk, vagy belenyomhatunk két kisebb szem borsot. 
Sajnos annyi eszem nem volt, hogy a folyamatokat is fotózzam, de paintben csináltam egy rajzot, hátha segíti a szemléltetést...:D
 
Tepsire helyezzük az alakuló malackákat, lekenjük őket felvert tojással, majd a szemeknek szánt borsot is a helyükre illesztjük.

Előmelegített sütőben 220 fokon, nagyjából 15 perc alatt aranybarnára napoztatjuk a malackákat.
És...íme a végeredmény ;)


Bocsi a fotóért, lámpafény, este, mobillal :\)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése