Így aztán összeültünk, receptet kerestünk (és találtunk). Na meg egy isteni finom málnalekvárt is beújítottunk a tortához.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojás sárgája+ 1 egész tojás a kenéshez
- 1 kis üveg málnalekvár
Hozzáadjuk a tojás sárgáját is, és finom tésztává gyúrjuk, amit a hűtőbe teszünk pihenni egy órára.
Ha kipihente magát, elfelezzük a tésztát. Az egyik felét kinyújtjuk, és kivajazott-kilisztezett kör alakú formába lapogatjuk. A szélén 6-7 centi magas legyen.
Ezután belekanalazzuk a lekvárt, úgy, hogy nagyjából mindenhová egyenlően jusson.
A tészta másik felét szintén kinyújtjuk (fél centi vastagra kb.)és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
Ráhelyezzük a csíkokat a lekvár tetejére, először vízszintesen, majd függőlegesen, úgy hogy ujjnyi helyközöket hagyjunk a csíkok között.
Ezután ráhajtogatjuk a szélét (amit előzőleg a forma oldalára nyomkodtunk) és az egészet lekenjük a felvert tojással.
Ha maradt még tészta esetleg, kidíszíthetjük vele a tetejét. :)
170°-os sütőben addig sütjük, míg világos aranybarna nem lesz.
Tejszínhabbal fogyasztva ajánlom, az elvesz picit az édességéből.
Hogy tetszik? :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése