Meglepően finom, olyan mintha a pite tésztája és tölteléke lenne egy sütiben, de kicsit sem macerás, nagyon gyorsan elkészül, az állaga pedig iszonyú jó. :)
Hozzávalók:
- 45 dkg sült sütőtök
- 10 dkg vaj
- 18 dkg liszt
- 17 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 tojás
- 1/2 dl tej (FIGYELEM...fél DECI, nem fél LITER...én majdnem elnéztem...)
- 1/2 cs sütőpor
- 2 kk őrölt fahéj (vagy mézeskalács fűszerkeverék)
Na szóval. Elsőként a sütőtök szeleteket megsütjük. Számoljuk rá, hogy 45 dekányi a sülés utáni verziót jelenti, ezért nagyjából kétszer annyival indítsunk, mert ugye össze is sül, meg ott van ugye a héja is.
Kihűtjük a sült tököt, kikanalazzuk a héjából, és villával összetörjük.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Mikor már sima és fehér, akkor hozzáütjük a tojásokat, és robotgéppel jól összedolgozzuk. Belekanalazzuk a tökpürét, a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd hozzáöntjük a tejet is.
Kihűtjük a sült tököt, kikanalazzuk a héjából, és villával összetörjük.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Mikor már sima és fehér, akkor hozzáütjük a tojásokat, és robotgéppel jól összedolgozzuk. Belekanalazzuk a tökpürét, a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd hozzáöntjük a tejet is.
Sütőpapírral bélelt tepsiba öntjük, és 190°-on nagyjából 40 percig sütjük.
Ennyi az egész, és a végeredménynagyon nagyon finom.
Pedig én aztán tényleg utálom a tököt mindenféle formában. :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése