Volt itthon egy adag leveles tészta, úgyhogy gondoltam kreatívkodom egy kicsit. Büszkén mondhatom....sikerült :)
Hozzávalók málnás, barackos, pizzás és sajtos fornettihez:
- 1 csomag leveles tészta (nem a tésztalapos verzió, hanem a rendes, nyújtható tészta)
- 2-3 ek baracklekvár
- ~30 szem málna (fornettinként 5 darab)
- 1 őszibarack
- ~24 szelet kolbász (fornettinként 4 darab)
- 1/2 lilahagyma kis kockákra vágva
- 3 db mackósajt
- pizzakrém
- 1 tojás
- szezámmag
- kristálycukor
A tésztát vékonyra nyújtjuk és félbevágjuk. Nagyjából 6x6-os kockákat vágunk belőle (NEHOGY LEMÉRJE VALAKI) és két kockát magunk elé veszünk. Az egyik felét, amire a töltelék kerül megkenjük baracklekvárral, a másik felét pedig bevagdossuk ( ',',',' ) <- Nagyjából így. :D
A baracklekváros felére halmozzuk a gyümölcsöt (málnát vagy a barackot) és rátesszük a rácsos felét. Jól lenyomkodjuk körben, nehogy kicsorogjon a gyümölcs leve. Megkenjük a tetejét tojással és kristálycukrot szórunk rá. Addig ismételgetjük ezt a műveletet míg a kis kockák el nem fogynak. Célszerű tehát páros számú kockát gyártani. :) Ha kész, mehetnek a sütőbe és míg sül, elkészítjük a sós változatot is.
Most a tészta másik felét vesszük elő, amivel ugyanúgy járunk el, mint az édes verziónál. 6x6-os kockákra vágjuk, 2 kockát magunk elé veszünk, de ezúttal baracklekvár helyett pizzakrémmel kenjük meg és gyümölcs helyett kolbásszal, sajttal és hagymával töltjük. A tojással lekent tetejére pedig szezámmagot szórunk.
És íme az eredmény, remélem nektek is úgy tetszik, mint nekem. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése