2011. július 2., szombat

Fornetti

Ma Zsuzsi barátnőm Facebook postja meghozta a kedvem a sütéshez, és mivel este úgyis házibuliba vagyunk hivatalosak, gondoltam sütök valamit. :)
Volt itthon egy adag leveles tészta, úgyhogy gondoltam kreatívkodom egy kicsit. Büszkén mondhatom....sikerült :)


Hozzávalók málnás, barackos, pizzás és sajtos fornettihez:
  • 1 csomag leveles tészta (nem a tésztalapos verzió, hanem a rendes, nyújtható tészta)
  •  2-3 ek baracklekvár
  • ~30 szem málna (fornettinként 5 darab)
  • 1 őszibarack
  •  ~24 szelet kolbász (fornettinként 4 darab)
  • 1/2 lilahagyma kis kockákra vágva
  • 3 db mackósajt
  • pizzakrém
  •  1 tojás
  • szezámmag
  • kristálycukor
Mielőtt még frászt kapnátok, ez nem mind egy sütikébe kerül. :D 
A tésztát vékonyra nyújtjuk és félbevágjuk. Nagyjából 6x6-os kockákat vágunk belőle (NEHOGY LEMÉRJE VALAKI) és két kockát magunk elé veszünk. Az egyik felét, amire a töltelék kerül megkenjük baracklekvárral, a másik felét pedig bevagdossuk ( ',',',' ) <- Nagyjából így. :D
A baracklekváros felére halmozzuk a gyümölcsöt (málnát vagy a barackot) és rátesszük a rácsos felét. Jól lenyomkodjuk körben, nehogy kicsorogjon a gyümölcs leve. Megkenjük a tetejét tojással és kristálycukrot szórunk rá. Addig ismételgetjük ezt a műveletet míg a kis kockák el nem fogynak. Célszerű tehát páros számú kockát gyártani. :) Ha kész, mehetnek a sütőbe és míg sül, elkészítjük a sós változatot is.
Most a tészta másik felét vesszük elő, amivel ugyanúgy járunk el, mint az édes verziónál. 6x6-os kockákra vágjuk, 2 kockát magunk elé veszünk, de ezúttal baracklekvár helyett pizzakrémmel kenjük meg és gyümölcs helyett kolbásszal, sajttal és hagymával töltjük. A tojással lekent tetejére pedig szezámmagot szórunk.

És íme az eredmény,  remélem nektek is úgy tetszik, mint nekem. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése