Ilyenkor minden nő mire vágyik? Bő zsírban sült, csokiban tocsogó kajára, ahogy azt a Jótündér is megmondta a Shrekben.
Ez természetesen nálam csokikrémmel töltött fánkot jelent, csoki/cukormázzal és rengeteg színes dekorcukorral. Csak, hogy adjunk az életérzésnek. :)
De mivel nem volt se kedvem, se erőm kimászni Pestre, így a második kedvenc fánkszerűségemet készítettem el. A churrost.
Isteni, forró, édes és baromira hizlaló. Nekem valahogy ilyen az igazi "comfort food".
Hozzávalók:
- 3,5 dl víz
- 0,5 dl olaj
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- fahéjas cukor (ki hogy szereti, én természetesen kristálycukorral)
A vizet feltesszük forrni és hozzáöntjük a csekélyke mennyiségű olajat is. Szép lassan hozzáadagoljuk a lisztet és gépi habverővel összedolgozzuk.
Figyelem...ez nem egyszerű művelet, ugyanis a tészta egy gombócban össze fog állni a fej közepén (ezt elkerülendő, összedolgozhatjuk a dagasztófej részével is, de nekem annyi eszem ekkor még nem volt). Akkor jó, ha a tésztagombóc elválik az edény falától.
Ha sikerült a művelet, akkor hozzáütjük a tojást és mielőtt rántotta lenne belőle, gyorsan ezt is a tésztához keverjük.
Nyomózsákba töltjük a masszát és a csillagcsöves fejet ráillesztve hosszú csíkokat nyomunk a felforrósított olajba. Fontos, hogy tényleg forró legyen, különben löttyedt, olajos kukacok lesznek a ropogós fánkkígyók helyett.
Ha kisültek, konyhai papírtörlőre szedjük őket (avagy nálunk "szilviára") és fahéjas cukorba forgatjuk őket.
Ha kisültek, konyhai papírtörlőre szedjük őket (avagy nálunk "szilviára") és fahéjas cukorba forgatjuk őket.
A legfinomabb egy nagy pohár csilis forró csokival. :)
A képen kis golyócskákat is láthattok, ugyanis az én nyomózsákom feladta a szolgálatot sütés közben, úgyhogy így kellett befejeznem a sütést. :( :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése