Hozzávalók:
- 1 bögre finomliszt
- 1 bögre kukoricaliszt
- 1 kk sütőpor
- 1 kk só
- 10 dkg vaj/margarin
- 2 dl forró víz
A kétfajta lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral és a vajas tésztákhoz hasonlóan ehhez is hozzámorzsoljuk a vajat/margarint. Hozzáöntjük a forró vizet és addig gyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk.
Diónyi gombócokat gyúrunk a tésztából és kör alakúra kinyújtjuk a golyócskákat. Én először féltem igazán vékonyra nyújtani, de jól bírja a gyűrődést, főként ha két fólia között nyújtjuk ki.
Felforrósított serpenyőbe helyezzük és szárazon, fehéredésig sütjük mindkét oldalát. A megsült korongokat egymás tetejére halmozzuk és konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.
Ha minden gombóc kisült, minden körlapot 4-6 cikkre vágunk fel (tetszés szerint) és fűszerekkel gazdagon megszórva (és fokhagymasót és chilliport használtam) 180°-on addig sütjük, míg aranybarnák nem lesznek.
És a szósz. Hát ez adott volt, ugyanis múlt héten ketchupot főztünk. Nem lett igazi "ketchup-állaga", inkább a kedvenc tésztaszószomra hasonlít, így aztán tényleg sokoldalúan felhasználható. De mivel Dávid rágta a fülemet, hogy csináljak neki csípőset is, így a kész ketchupba szeleteltem friss chilli paprikát és szórtam hozzá cayenne borsot. Iszonyúan csípős lett. :D
Úgyhogy ezt kínáltam a kész torilla chipshez, mondanom se kell, villámsebességgel fogyott el. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése