2011. július 31., vasárnap

Nektarinos Pavlova torta

(Elnezest, hogy ekezetek nelkul irok, de jelenleg Nemetorszagbol jelentkezem es az itteni billentyuzeten ugyebar nincsenek.)
Egyik este nem tudtam aludni es szokas szerint fozomusort neztem. Nigella Expressz Vacsorak ment es a csodas csokis pavlova tortajat keszitette el. Azonban -szokas szerint- atalakitottam a receptet, mert en a csokiert, anya pedig a malnaert nem rajong. Kevesebb cukorral keszult mert mostohaapum nem tul edesszaju, es persze jo nagy adag, hogy ocsem is boldog legyen. :)

Szoval ez most a Sziszasutivilaga-fele pavlova torta. :)

Hozzavalok:
  • 3 tojasfeherje
  • 110 g cukor
  • 1 ek ecet
  • 2 dl tejszin
  • 2 db nektarin
Eleg szimpla kis recept, mar csak a hozzavalok miatt is.
Eloszor is egy labosban vizet forralunk es a tetejere helyezunk egy FEM talat. Ebbe ontjuk a tojasfeherjeket es robotgeppel felverjuk. Mikor mar szep feher, beleszorjuk a cukrot es az 1 kanal ecetet is hozzaontjuk. Addig verjuk, mig kemeny hab nem lesz belole. Sutopapirral belelt tepsibe halmozzuk, kor alakban. Mintha egy vastag kor alaku piskotat sutottunk volna. 150°-ra elomelegitett sutobe helyezzuk es egy oran at sutjuk. Akkor vesszuk ki mikor a teteje es a szele mar ropogos, de belul meg nyulos, ragacsos.
Hagyjuk kihulni, majd ovatosan lehuzzuk rola a sutopapirt, es a tetejere halmozzuk a felvert tejszinhabot.
A nektarinokat felvagjuk apro kockakra es egy pici cukorral elkeverjuk, hogy a beloluk kifolyt le finom szirupos legyen. Kicsit allni hagyjuk, majd ezt is a tejszinhabra kanalazzuk.
Es a vegen ilyen finom tortat kapunk. Eloszor azt hittem tul edes lesz, de higyjetek nekem, egyaltalan nem az, erdemes kiprobalni...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése