2012. november 2., péntek

Mákos guba

Ha gyors édességre vágyunk, ez igazán remek alternatíva. 4-5 hozzávaló kell hozzá összesen, és már annyira egyszerű, hogy szinte szégyenlem is receptnek nevezni.

Hozzávalók:
  • 6 db szikkadt kifli
  • 1 bögre mák (de ez igaziból ízlés dolga)
  • 3-4 ek cukor (szintén ízlés dolga)
  • 1/2 l tej
  • 1 cs vaníliás cukor

A kiflikéket nagyjából 2 cm vastagságú karikákra vágjuk (én úgy saccoltam, hogy egy fél ujjnyi, de szerintem még ilyen szó sem létezik, nem hogy mértékegység), és egy nagyobb tálba szórjuk őket.
A tejet megmelegítjük a mikróban, majd belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot.

A mákot a kifliszeletekre szórjuk, és meglocsoljuk az egészet a meleg, vaníliás tejjel.
Összekeverjük az egészet, hogy minden szeletre egyenletesen jusson mák.
Ééééés...nagyjából ennyi. Állni hagyjuk kicsit a hűtőben, aztán fogyaszthatjuk is.

Alig van vele munka, és nagyon nagyon nagyon finom. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése