2012. december 20., csütörtök

Kandírozott narancshéj

Sétálgattunk tavaly a karácsonyi vásárban, és megláttam ezeket a tüneményes, csokiba mártott, kandírozott narancs háromszögeket. Muszáj volt megnéznem őket közelebbről, és szinte sokkolt, hogy egy 10 dekás zacskóért 1300 forintot elkértek. Annyiból szerintem 2 kilónyit el lehetne készíteni.
Így hát maradt a házi módszer, és jelentem, bevált. :)

Hozzávalók:
  • 110 g narancshéj (előkészített, a fehér részétől megszabadított)
  • 250 g cukor
  • 0,5 l víz
  • étcsokoládé
A narancshéjhoz:
A narancsot alaposan megmossuk, megpucoljuk, majd éles késsel eltávolítjuk a fehér részt. Elég macerás munka, de így lesz finom. Ebből az előkészített héjból kell 110 grammnyi, hogy ez mennyi narancsot takar, azt nem tudom, nagyságfüggő.
Vágjuk fel a vékony héjakat apró háromszögekre, majd áztassuk vízbe egy napra.

Ha letelt az egy nap, szűrjük le a héjakat, öntsük őket egy lábosba, és öntsünk rájuk a fél liter vizet, és adjuk hozzá a cukrot. Addig kell főzni a cukorszirupban, amíg üvegesre nem párolódik. Ha kell, töltsünk még hozzá vizet. Ezután szedjuk ki őket a szirupból, és egy tálcára téve hagyjuk őket megszáradni.

Olvasszuk meg a csokit a mikróban, és a háromszögek talpait mártsuk bele.
Hagyjuk megkötni a csokoládét, és kínálhatjuk is, vagy ajándékba adhatjuk, kis csomagocskákban. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése