Ezért úgy döntöttem megpróbálom elkészíteni..:)
A hozzávalók:
- 15 dkg teljes kiőrlésű keksz (Én Győri Édes Zabfalatokat használtam hozzá)
- 5 dkg vaj
- 80 dkg tejszínes krémsajt vagy mascarpone
- 20 dkg tejföl
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dkg étkezési keményítő
- 4 tojás
Úgy kezdjük, hogy a csinos kis kekszecskéket zacskóba tesszük és rommá törjük őket ököllel vagy húsklopfolóval vagy...konkrétan akármivel ami kezünkbe akad és nem törékeny..:D
Utána a vajat mikróban felolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszmorzsához.
Ha összeállt, a tortaformát kivajazzuk és belenyomkodjuk a kekszes alapot, és 160 fokon 10 percig sütjük.
Ezután a krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, ha kész, egyesével hozzáelegyítjük a tojásokat is, végül pedig hozzáadjuk a keményítőt.
Mostmár tényleg csak meg kell sütni. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 1 órát sütjük (lehet, hogy több ideig kell, nekem kb. 70 percet vett igénybe).
Ha kész ilyen csodaszép (bár kicsit bénán felvágott) sajttorta szeletet kapunk. :)
Jó étvágyat hozzá:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése