A nosaltyn találtam egy receptet amit a saját ízlésemhez igazítva átdolgoztam és (tanulás helyett) elkészítettem.
A recept:
- 250 g finomliszt
- 1 csipet só
- 150 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 tojás
Itt van lehetőségünk csokikrém készítésére, azonban én lusta voltam, (meg tanulnom is kellett) ezért étcsokis pudingport használtam. Persze így készre kellett sütni a tortácskákat, nem csak elősütni.
De ha van kedvetek/erőtök/lehetőségetek leírom egy “profibb” csokikrém receptjét.
Csokoládékrémhez:
- 0,8 dl tej
- 2 dl tejszín
- 200 g étcsokoládé
- 2 tojás
A kész tortácskákat én gyümölccsel díszítettem, természetesen eperrel, hiszen az a kedvencem, és friss, ropogós cseresznyével.
Remélem tetszenek..:)
Szia Szisza!
VálaszTörlésNagyon szépek a tartletjeid, csak nem a ribizlis-vaníliakrémes tartlet volt a minta?:))
Üdv:
Szofika
Köszönöm szépen! :) Nem...saját ötlet volt. Igaziból csokipuding és eper volt itthon, ezért ezeket választottam hozzá. :D
VálaszTörlés