A tésztához:
- 300 g liszt
- 200 g vaj
- 3 ek cukor
- 1 tojás
- 3-4 nektarin (de lehet alma, őszi-/sárgabarack, szilva, bármilyen “süthető” gyümölcs)
- 2 tk vaj
- 5 ek cukor
Aztán elkészítjük a karamellt. A vajat és a cukrot egy levehető nyelvű serpenyőbe tesszük és karamellt készítünk. Ha az “őszi erdő színeit veszi fel”, akkor helyezzük bele a cikkekre vágott barackot és takarjuk be a kinyújtott tésztával. Nyomkodjuk rá és enyhén alá is, de vigyázzunk, mert a karamell tűzforró. 190°-os, előmelegített sütőbe helyezzük és kb. fél óra alatt készre sütjük. És most jön a trükkös része. Ha készre sült, kivesszük a sütőből és csavarunk rajta egyet, hogy lássuk, elválik-e az edény falától, majd gyors mozdulattal egy tálcára borítjuk.
Forrón tálaljuk, úgy a legfinomabb..:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése