2011. június 14., kedd

Málnás habcsók

A héten Nagyiméknak (és a Kertbarát Klubnak) kellett habcsókot sütnöm. Hát ez tényleg a világ legegyszerűbb dolga..:)
A recept:
  • 3 tojásfehérje
  • 21 dkg porcukor (kristály is jó, én is azt használtam)
  • 5 csepp ecet (csak, hogy percíz legyek..:D:D)
  • esetlegesen málnaszörp

Éééés...ennyi. :D
Egy lábosban vizet forralunk, fölé helyezünk egy FÉM (irtó fontos, hogy fém legyen!) tálat. A tálba öntjük a tojásfehérjéket és a cukrot. Elkezdjük felverni habverővel. (Persze, hogy géppel, a kis kézi habverővel leszakadna a karotok, mire végeznétek:D) Mikor már szép fehér és fényes (ezen a ponton hozzáadhatunk pár csepp málnaszörpöt is, akkor finom málnás lesz a habcsókunk), hozzácsepegtetjük az ecetet és addig verjük míg a habverőről lelógó kis habcsúcsok szilárdak és stabilak nem maradnak. Ezután nyomózsákba töltjük- a legszebb a csillagcsövessel lesz- és sütőpapírra köröket, csúcsocskákat vagy az esetemben természetesen szívecskéket nyomunk. :)
Ezután 80 fokos sütőben kb. egy órát sütjük vagyis...inkább szárítjuk.
Ez lett a hatalmas munka eredménye...hát nem éééédes? :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése