2011. június 14., kedd

Epres amerikai palacsinta

Ez a recept egy saját "mini"adagra elég, mikor az éjszaka közepén ránk tör a sütizhetnék..:)
Recept:
  • 5 nagyon púpozott ek liszt
  • 3 ek cukor
  • 1 tojás
  • 1 tk sütőpor
  • pici ásványvíz
Öntethez:
  • 15 dkg eper
  • 4 ek cukor

A múltkori csokiolvasztós műzlistálkában kevertem össze az alapanyagokat, ez az ideális méret..:)
Először az öntetet készítjük el. A cukrot és az epret egy lábosba öntjük és 5 percig kevergetve főzzük, míg ragacsos szirupos, kicsit lekvárszerű nem lesz.
A tésztához lisztet kikeverjük a vízzel és a tojással, majd hozzáöntjük a cukrot és a sütőport.
A serpenyőbe pici olajat öntünk, majd ha kellően felhevült, 2 kanálnyi tésztát kanalazunk a közepére. Ha a széle mattul és buborékos lesz az egész felülete, akkor fordítsuk meg. A másik oldalán is süssük egy percig.
Ha elfogyott a tészta, jöhet a rétegezés. Minden palacsinta tetejére egy kanál eperöntet kerül, míg a végére nem érünk.
Az eredmény iszonyatosan finom, puha, édes és rettentően hizlaló finomság...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése