Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi az ami könnyen elkészíthető, finom és mindenki szereti…és mire esett a választásom? A linzerre.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 2 tojás
- 2 ek tej
- fél cs sütőpor
- baracklekvár
A kidolgozott tésztát a hűtőbe tesszük fél órára, pihenni. Ha letelt az idő, kivesszük a masszát és belisztezett deszkán elnyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A linzerhez kétfajta szaggatóra van szükségünk… egy fordos szélű kör alakúra, és egy ugyanilyenre csak lyukasztóval a közepén.
(Ha rákattintotok, meg tudjátok nézni, mert elég sután fogalmaztam és nem biztos, hogy ebből megértitek.)
180°-os sütőbe tesszük a kiszaggatott “virágokat” és addig sütjük, míg az alja minimális színt nem kap.
Az elkészült sütiket konyharuhára tesszük hűlni, majd baracklekvárral összetapasztjuk.
Aki szereti, megszórhatja porcukorral is, de én így szeretem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése