2011. június 14., kedd

Képviselőfánk

Első próbálkozásom a képviselőfánkkal irtó siralmasra sikeredett. Korán vettem ki a tésztát a sütőből, a krém sem szilárdult meg...de mivel apu könyörgött érte, így mostohaanyummal két receptet összekombinálva közösen újrapróbálkoztunk...hát tudjátok...erre nem mondanám, hogy gyors, egyszerű és baromi könnyű..
Tésztához:
  • 1 dl víz
  • 8 dkg zsír
  • 11 dkg liszt
  • 5 tojás
  • csipet só
A krémhez:
  • 2 cs vaníliás puding
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 17 dkg kristálycukor
  • 0,5 l víz
  • 4 tojásfehérje

A tésztához felforraljuk a vizet a zsírral és a sóval. Ezután hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, míg el nem válik a massza az edény falától, majd egyesével alaposan hozzádolgozzuk a tojásokat.
A sütőt előmelegítjük (200°-ra), majd a szép selymes tésztát megpróbáljuk úgy beletuszkolni egy habzsákba, hogy lehetőleg a legtöbb bele és ne mellé menjen...nem lesz egyszerű..:) Ha sikerült, sütőpapírral bélelt tepsibe tésztahalmokat nyomunk, majd 180°-on kb. 25 percig sütjük. NE NYISSÁTOK KI A SÜTŐ AJTAJÁT!!!!!!!!
Amíg sül elkészítjük a krémet. A vizet feltesszük melegedni. Egy tálban egy pici vízzel összekeverjük a pudingport és vaníliás cukrot, majd a már meleg vízhez öntjük. Addig főzzük míg sűrű és aranyszínű nem lesz.
Aztán előveszünk egy másik lábost és vizet forralunk. A tetejére helyezünk egy FÉM tálat és a tálba öntjük a tojásfehérjéket és a cukrot. Egy robotgéppel addig keverjük, míg nagyon kemény hab nem lesz belőle.
Ezután a két krémet összedolgozzuk, és a tésztapuffancsokba (amiknek már levágtuk a kalapjaikat) töltjük. Fogyasztás előtt tejszínhabot nyomunk a sárga krémre és ráhelyezzük a kis sapkákat. Ha szeretjük, megszórhatjuk porcukorral is.
És..íme..jó étvágyat:)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése