Tésztához:
- 1 dl víz
- 8 dkg zsír
- 11 dkg liszt
- 5 tojás
- csipet só
- 2 cs vaníliás puding
- 1 cs vaníliás cukor
- 17 dkg kristálycukor
- 0,5 l víz
- 4 tojásfehérje
A tésztához felforraljuk a vizet a zsírral és a sóval. Ezután hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, míg el nem válik a massza az edény falától, majd egyesével alaposan hozzádolgozzuk a tojásokat.
A sütőt előmelegítjük (200°-ra), majd a szép selymes tésztát megpróbáljuk úgy beletuszkolni egy habzsákba, hogy lehetőleg a legtöbb bele és ne mellé menjen...nem lesz egyszerű..:) Ha sikerült, sütőpapírral bélelt tepsibe tésztahalmokat nyomunk, majd 180°-on kb. 25 percig sütjük. NE NYISSÁTOK KI A SÜTŐ AJTAJÁT!!!!!!!!
Amíg sül elkészítjük a krémet. A vizet feltesszük melegedni. Egy tálban egy pici vízzel összekeverjük a pudingport és vaníliás cukrot, majd a már meleg vízhez öntjük. Addig főzzük míg sűrű és aranyszínű nem lesz.
Aztán előveszünk egy másik lábost és vizet forralunk. A tetejére helyezünk egy FÉM tálat és a tálba öntjük a tojásfehérjéket és a cukrot. Egy robotgéppel addig keverjük, míg nagyon kemény hab nem lesz belőle.
Ezután a két krémet összedolgozzuk, és a tésztapuffancsokba (amiknek már levágtuk a kalapjaikat) töltjük. Fogyasztás előtt tejszínhabot nyomunk a sárga krémre és ráhelyezzük a kis sapkákat. Ha szeretjük, megszórhatjuk porcukorral is.
És..íme..jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése